Βιογραφικό

divider

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ξεκίνησα τις μουσικές μου σπουδές στη μονωδία, στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Δουβλίνο παρακολουθώντας μαθήματα τραγουδιού με τον Paul Deegan και μαθήματα πιάνου με την Deirdre Doyle στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Ιρλανδίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Αθήνα όπου αποφοίτησα με Δίπλωμα μονωδίας από το Ελληνικό Ωδείο (τάξη Έφης Αδειλίνη-Μπομπή) με τον βαθμό «Άριστα παμψηφεί» και Α΄ βραβείο, και απέσπασα τα πτυχία Αντίστιξης και Φούγκας με καθηγητή τον Παναγιώτη Αδάμ (Ωδείο Φίλιππος Νάκας). Κατόπιν παρακολούθησα μαθήματα τραγουδιού με την Μέχτχιλντ Σταματάκη. Επίσης έχω παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας με τον Μίλτο Λογιάδη και μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τη Svetlana Romanenko, μαθήματα σύνθεσης με τον Θόδωρο Αντωνίου και μαθήματα σκηνικής αγωγής και υποκριτικής με τον Σέργιο Βαφειάδη και την Σοφία Κακαρελίδου αντίστοιχα. Το 2021 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη διεύθυνση χορωδίας όπου αποφοίτησα με Δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας από το ωδείο ΑΡ (τάξη Φαίδρας Γιαννέλου) με τον βαθμό «Άριστα».

Ως μονωδός έχω συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή (παιδική σκηνή) ερμηνεύοντας ρόλους όπως, Κόμης Αλμαβίβα (Κουρέας της Σεβίλλης), Νεμορίνο (Το ελιξίριο της αγάπης) και άλλους. Επίσης την περίοδο 2007-2010 ήμουν τακτικό μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, δίνοντας συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο Λυκαβηττού και σε άλλους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχα ως πιανίστας στο Going Youth Festival 2007 (θέατρο «Ροές») με τους Alpha Band,  καθώς και στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά. Παράλληλα έχω συνεργαστεί και με άλλους καλλιτέχνες ερμηνεύοντας ρόλους ή τραγούδια από την εποχή του μπαρόκ έως και τον 20ό αιώνα.

Το 2011 επέστρεψα στην Κρήτη όπου διδάσκω μονωδία, μοντέρνο τραγούδι και ανέλαβα τη διδασκαλία και τη διεύθυνση χορωδιών στο Παγκρήτιο Ωδείο. Από το 2018 διδάσκω στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης και από το 2020 διδάσκω παράλληλα και στο Κλασσικό Ωδείο Ηρακλείου. Παράλληλα έχω αναλάβει τη διδασκαλία-διεύθυνση και άλλων χορωδίων.