Το πιο παλιό, το πιο αληθινό, το πιο ωραίο όργανο της μουσικής, η μόνη αρχή στην οποία η μουσική μας οφείλει την ύπαρξή της είναι η ανθρώπινη φωνή.

Richard Wagner, 1813-1883

Η φωνή μας έχει την δύναμη να μας μεταμορφώσει! Μέσω του λόγου μπορούμε να εκφράσουμε μία προσωπική μας κατάσταση, έναν προβληματισμό μας ή να αφηγηθούμε ένα γεγονός. Το ίδιο συμβαίνει και όταν τραγουδάμε, αφού το τραγούδι είναι η προέκταση του λόγου.

Η φωνή είναι ένα μουσικό όργανο που βρίσκεται μέσα μας, έτσι συνδέεται με τον βαθύτερο πυρήνα μας. Το αποτέλεσμα είναι θεραπευτικό, λυτρωτικό, φτάνει στην καρδιά μας και αγγίζει βαθιά την ψυχή μας! Όσα δεν μπορούμε να τα εκφράσουμε με τον λόγο, τα εκφράζουμε με το τραγούδι μας μέσα από μία πλούσια παλέτα  ηχοχρωμάτων.

Η φωνητική αγωγή είναι το μάθημα όπου ο μαθητής καλλιεργεί την φωνή του και εκφράζεται μέσα από αυτή, δημιουργώντας μία γέφυρα επικοινωνίας με τους ανθρώπους. Μέσα από την τέχνη του τραγουδιού ταξιδεύουμε στον υπέροχο και πλούσιο κόσμο της μουσικής ενώ παράλληλα ταξιδεύουμε προς τα μέσα μας. Ο ήχος μας γίνεται προέκταση του εαυτού μας.

Στα μαθήματα φωνητικής δίδεται έμφαση στη σωστή στάση και χαλάρωση του σώματος, στη σωστή αναπνοή, καθώς και στην χρήση των αντηχείων έτσι ώστε να αποφευχθούν φωνητικά προβλήματα και να μπορέσει ο μαθητής να καλλιεργήσει τις δυνατότητες της φωνής του. Επίσης δίδεται έμφαση στη σωστή εκφορά και προφορά του λόγου καθώς και στην σκηνική παρουσία του μαθητή.

Όσο πιο πολύ γνωρίζει ο μαθητής την λειτουργία της φωνής του και παράλληλα καλλιεργεί την μουσική του παιδεία, τόσο εμβαθύνει στην τέχνη του τραγουδιού. Όπως όλα τα μουσικά όργανα, έτσι και η φωνή χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση, μελέτη και υπομονή.

Μαθήματα κλασικού & μοντέρνου τραγουδιού

 

Το τραγούδι προσφέρει χαρά, υγεία και μας οδηγεί να ανακαλύψουμε βαθύτερα τον εαυτό μας. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία! Μέσα από τα μαθήματα τραγουδιού:

♫ εξερεύνησε και αξιοποίησε τις δυνατότητες της φωνής σου
♫ απελευθερώσου από φωνητικά προβλήματα
♫ επικοινώνησε καλύτερα με τους άλλους
♫ ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση σου
♫ εξωτερίκευσε τα συναισθήματα σου

 

Τραγούδα ελεύθερα μέσα από μια ολιστική προσέγγιση! Το τραγούδι είναι μια πνευματική και σωματική άσκηση. Στα μαθήματα θα μάθετε:

♫ σωστή στάση
♫ διαφραγματική αναπνοή
♫ ενεργοποίηση αντηχείων
♫ στήριξη
♫ μουσική άρθρωση
♫ άρθρωση του λόγου
♫ προφορά ξένης γλώσσας
♫ τροποποίηση φωνηέντων
♫ σκηνική παρουσία
♫ ερμηνεία
♫ στυλ τραγουδιού

 

Μέσα από την καλλιτεχνική/διδακτική μου πείρα και μέσα από τις γνώσεις μου κατευθύνω τον μαθητή να βρει την φωνή του, τον ήχο του, τις δυνατότητες του! Στα μαθήματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι μαθητές μου να ξαφνιάζονται με τις δυνατότητες της φωνής τους! Ξαφνικά τραγουδούν αβίαστα, ελεύθερα! Όλα γίνονται εύκολα, απλά και κατανοητά! Οι μύθοι που επικρατούν γύρω από το τραγούδι είναι πολλοί και θα τους ξεδιαλύνουμε!